onsdag 15 juli 2009

Trädgårdens skafferi


Nu dignar det av bär i trädgården.
Idag har jag gjort sylt av röda och svarta vinbär.
En riktigt god sylt med apelsin i som lätt ersätter lingonsylt i vår familj.
Jag hittade receptet förra året och vi hade sylten till alla former av kötträtter hela vintern.
MUMS!
Här finns receptet.





Snart ska vi cykla iväg.
Jag, mannen, barnen och min systerdotter.
Vi far till min pappas föräldrarhem.
Där växer röda, söta smultron och blå, saftiga blåbär.
Idag ska vi verkligen njuta av naturens skafferi.

2 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vad duktig du är som gör egen sylt! Måste ju vara tusen gånger godare än den man köper. Hoppas att ni får fortsatt bra bärlycka!

Vitt och Blått sa...

Va mumsigt! Den där sylten ska jag prova att göra någon gång! Det är så gott, jag var i skogen och plockade kantareller igår och det slank ner ett och annat blåbär och goda smultron! Finns massor nu. Visst är han söt vår lilla Ville.. :) "Dammtussen". Ha en bra dag och lycka till med bären!

Kram E