Bild: http://www.matton.se/
Nu är det ju tid för dessa godingar.
På mina breddgrader säger vi fastlagsbulle, men semla går också bra.
Jag ska hålla ett litet föredrag om fastlagsbullar på ett LC möte i februari och samlar just nu på mig intressanta fakta.
Jag har märkt att det nog finns lika många sätt att att äta en fastlagsbulle som det finns människor och tänkte därför göra en liten enkät här på bloggen.
Så.... Hur äter du din fastlagsbulle (semla). Svara på min enkät här bredvid innan 23/2.
8 kommentarer:
Jag börjar med locket.. sedan äter jag upp resten i ett nafs! Det ska vara hemgjord mandelmassa helst. Mums vad sugen jag blev på semla nu!
Ja, visst är det gott.
så klart det heter "Fastlagsbulle" Semlor fick jag lära mig att det minsann heter när jag flytta till göteborg för 8 år sedan :-)
Ha en fin kväll
kramar Malin
Nu har jag röstat, jag tar av locket o tar liiite extra grädde på locket genom att doppa det i grädden sen äter jag upp bullen med grädde o mandelmassa på en gång.
Jag har också röstat! Jag gör exakt som Ika med min fastlagsbulle :D
Ha de gott
Kram Lily
Jag har en sak till dig på min blogg, hoppas du hänger på!
Ååå vad gott med semlor!! Vilken härlig blogg du har!
Först lägger jag locket och sidan, skrapar oftast av en bit grädde för att jag tycker att det är för mycket, sedan tar och också ut en liten del av fyllningen, är inte så förtjust i den heller. Sedan äter jag bullen och avslutar med locket som är den godaste delen på hela semlan! :-)
Skicka en kommentar